Otsonointi auttaa poistamaan epämieluisia hajuja

Otsonointi

Koti on ihmiselle tärkeä paikka ja kodin tuleekin mieluusti olla viihtyisä. Eräs kodin viihtyisyyden takeita on siellä oleva raikas tuoksu. Perussiivouksella kotiin saa tuotua puhtauden tuntua. Mutta mitä sitten pitää tehdä, jos kodissa piileekin sellaisia hajuja, joihin ei tavalliset siivousmenetelmät tai -laitteet enää tehoakaan – tai vastaavasti markkinoiden tehokkaimmat pesu- ja puhdistusaineet raikasta? Mikä siis avuksi silloin, kun hajua ei vaan pestäkään pois?

Tilanne saattaa olla asukkaalle hankala, koska kodissa oleilu ei ole ikävien hajujen saattelemana mieluisaa. Hajujen poistoon on kuitenkin ratkaisu – nimittäin otsonointi. Otsonointilaitteita on saatavilla muiden muassa kuluttajille tarkoitetuista verkkokaupoista.

Yksi alan laitevalmistajista on ruotsalainen – mutta Suomessa vahvasti toimiva Ozoneair.

Mitä otsonoinnissa tapahtuu?

Otsonointi poistaa hajut vain muutamassa tunnissa. Ozoneair-laite (eli ilmanpuhdistin) muuttaa ilmassa olevan hapen otsoniksi. Otsoni eli aktiivinen happi tuhoaa samalla hajumolekyylit. Näin ollen voimakkaan hapetusominaisuutensa vuoksi laite puhdistaa käytetystä tilasta kaikki ikävät hajut.

Otsoni on luonnossa esiintyvä aine. Se on hapen muunnos, joka on hyvin reaktiivinen – eli sellainen, jolla on reaktio johonkin toiseen tekijään. Otsoni on hyvä neutralisoija, sillä se sitoo helposti hajuja. Sitovuuden lisäksi se tuhoaa erilaisia bakteereita, viruksia ja homeitiöitä.

Otsonoinnissa on kyse vaiheittain siitä, että laite täyttää aluksi käytettävän tilan jokaisen kuutiosenttimetrin otsonilla. Tämän jälkeen otsoni löytää pahan hajun ilmasta lisäksi myös pahan hajun lähteen. Sitten tapahtuu laitteen tärkein vaihe: Otsoni reagoi hajuun neutralisoiden hajua aiheuttavat molekyylit. Lopputulemana on raikas epämiellyttävästä hajusta vapaa oleva tila. Tämän jälkeen ylimääräinen otsoni muuttuu tavalliseksi hapeksi kahden tunnin sisällä käsittelyn jälkeen.

Laite on todella vaivaton ja nopeakäyttöinen.

Millaisiin hajuihin otsonointi tehoaa?

Otsonointi poistaa pahoja hajuja sekä niitä aiheuttavia hajumolekyylejä – kunhan toimenpiteen tekee oikein. Otsonointiprosessi saattaa tulla tarpeeseen vaikka muuton yhteydessä, mikäli edeltävä asukas on omistanut esimerkiksi lemmikkieläimiä. Eläimien eritteet on hyvä poistaa, jotta seuraava asukkaan ei tarvitse haistella asunnossaan märkää koiraa. Lemmikkien hajujen lisäksi otsonointi on hyvä vaihtoehto poistamaan tupakan hajuja. Tupakoitu tila ei yleisesti ottaen puhdistu tavallisin menetelmin.

Tupakan hajua ei voi poistaa edes uudella maalipinnalla, koska haju tulee edelleen läpi. Otsonointi poistaakin tupakan hajun tehokkaasti. Esimerkiksi vaikka ajoneuvo, jossa on tupakoitu on helpompi myydä eteenpäin, kun siihen on suorittanut hajunpoistomenetelmän eli otsonoinnin.

Käyttäjäystävällisyys puhuu puolestaan

Ozoneair-otsonointilaite hyvin on helppokäyttöinen. Tuotteella löytyy myös tukuttain kotimaisia käyttäjiä, jotka puhuvat laitteen toimivuuden puolesta. Otsonigeneraattori on käyttäjäkokemusten perusteella saanut jo ensimmäisen kerran jälkeen pysyviä tuloksia. Laitteen kätevä koko on myös saanut positiivista palautetta. Otsonointilaite on helppo asettaa niin autoon kuin vaikka veneeseenkin ja puhdistaa tila epämieluisista hajuista.

Ilmanpuhdistaja on saanut skeptisimpiäkin käyttäjiä vaihtamaan kantaansa, kun tuote on antanut luvatun lopputuloksen. On kuitenkin syytä lukea käyttöohjeet tarkkaan otsonointia aloittaessa ja olla hyvin varovainen.

Otsonoinnin takana on luonnon puhdistusmenetelmä

Laitteen avulla tehtävä otsonointi perustuu luonnosta kopioituun menetelmään. Luonto itsessään käyttää otsonia puhdistusaineena haitallisten mikro-organismien poistossa. Nimittäin ukonilman jälkeinen raitis ilma johtuu ilmassa olevasta suuresta otsonimääristä. Ozoneairin otsonilaitteella tehtävä puhdistus perustuu samankaltaiseen tehokkaaseen menetelmään, joka puhdistaa kodin. Otsonoitava tila vapautuu tunkkaisista hajurasitteista, joita ei voida poistaa muilla menetelmillä.

Posted on 6.2.2020 in Omat projektit

Share the Story

Back to Top